Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen stel ze gewoon al is het sneller om even hieronder te kijken of daar de antwoorden al tussen staan.

Werken bij Giant Fox

Als we met jouw voorkeuren aan de slag zijn gegaan, leggen we je een aantal opties voor. Hier kun je dan vervolgens zelf een keuze in maken; de ene opdracht is misschien interessanter, maar de ander heeft weer een hoger uurtarief en minder reistijd. Zo krijg je zelf controle over de projecten die je doet én de mogelijkheid om te kiezen wat voor jou belangrijk is.  

Afhankelijk van je opdracht werk je (gedeeltelijk) op locatie bij de klant en vanuit huis (of op een andere plek van jouw voorkeur, bijvoorbeeld een co-working space). 

We zijn een groot voorstander van remote werken. Helaas zijn we als softwareconsultant hierin ook afhankelijk van onze klanten. Daarom kunnen wij 100% remote werken niet garanderen. Als je een sterke voorkeur hebt voor thuiswerken dan nemen we dat natuurlijk wel mee tijdens het zoeken naar een geschikt project.

Daar hebben we een aantal redenen voor. Allereerst wonen onze consultants op uiteenlopende plekken in Nederland. Ze werken daarnaast ook overwegend thuis of bij de klant. Een groot kantoorpand huren op een dure locatie is daarom niet slim; het voegt voor ons bedrijf praktisch weinig toe, en je betaalt er als werknemer uiteindelijk indirect aan mee. We willen echter wel bereikbaar zijn; met werknemers in zowel de regio Eindhoven als de Randstad is Geertruidenberg een mooie middenweg. Zo kunnen wij relatief gemakkelijk naar iedereen toekomen, en andersom. De deur staat bij ons dus nog steeds altijd open voor een bakkie koffie of thee.  

Precies zoals jij wilt! Doorgroeien op het gebied van cloud-development, bepaalde opleidingstrajecten/trainingen volgen of werken aan je persoonlijke vaardigheden; jij verzint het, wij regelen het. Natuurlijk helpen we je ook graag met het maken van keuzes voor je professionele en/of persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en steeds uitdagendere opdrachten oppakken.  

Giant Fox richt zich op developers die juist graag willen doorgroeien op technisch vlak; zowel qua kennis als in salaris. Wanneer je een echte managementrol ambieert ben je bij ons dus niet aan het juiste adres.  

Het model, arbeidsvoorwaarden en salaris

Soms krijgen we de vraag wat het addertje onder het gras is; zelf je salaris kiezen kán toch helemaal niet? Nou, dat kan bij ons dus wel. Wat wij echter niet kunnen is gratis geld printen en dit weggeven aan onze developers; anders waren we natuurlijk allemaal rijker dan Jeff Bezos geweest. De schoorsteen van Giant Fox moet daarnaast ook roken; zo blijven we als bedrijf stabiel én kunnen we ons blijven ontwikkelen. Je salaris kies je daarom op basis van het geld dat binnenkomt, min onze bedrijfsmarge. Maak je geen zorgen, er blijft meer dan genoeg over voor jou. Bij ons gaat het geld namelijk niet naar een dikke auto voor de baas en de managers. 😊 

Heb je even? 😉  

  • Beter aan te passen naar jouw persoonlijke situatie. Meer flexibiliteit wat je met je inkomen doet. De bonus wordt niet standaard netto uitgekeerd er wordt gekeken welke kosten zakelijk kunnen worden gemaakt. Waarom een auto private leasen als het ook via de zaak kan. En je extra monitor plus gepersonaliseerde ergonomische bureaustoel zijn ook zakelijke uitgaves. 
  • Bij de meeste midlancers ontvang je 70% van je uurtarief. Bij Giant Fox schommelt dit tussen de 60%-80%, afhankelijk van de keuzes die je maakt.  
  • Hogere netto-inkomsten door een budget voor arbeidsvoorwaarden.  
  • Eerlijke inschatting van projecten en tarieven. Veel midlance-partijen rekenen een (te) hoog uurtarief en veel uren. Dit betekent dat je in de praktijk vaak bedrogen uitkomt. Wij blazen onze schattingen niet op. Wanneer de inkomsten hoger uitkomen dan verwacht pluk jij hier ook de vruchten van.  
  • We kijken eerlijk naar je ontwikkeling; we zullen je nooit een kant opduwen, maar we houden je wel een spiegel voor.  

Ja, onze flexibiliteit wordt alleen begrenst door de mogelijkheden van de belastingdienst en je bonuspot. Iedereen is uniek en kan daarom keuzes maken wat van toepassing is. Dat begint met de voorkeur van laptop; Apple, Windows of Linux tot aan vervoer van (elektrische) fiets tot aan leasewagen en alles er tussen in en combineren mag. Hoe je je verder wil ontwikkelen door cursussen, congressen of zelfstudie.

Jij bent uniek en dan echt uniek zie ons als een schoenmaker waar je je eigen customizable sneaker kan bestellen; wij verzorgen de basis en staan garant voor de kwaliteit en samen doen we het ontwerp. We hebben templates beschikbaar of je kan zelf helemaal los gaan.

Alles helemaal flexibel? Er is een arbeidsvoorwaarden die niet vrijblijvend is, je moet meedoen met de flexibele pensioenregeling hierin leg je minstens 1% in. Dit kan je wel verhogen maar niet verlagen.

Solliciteren bij Giant Fox

Jazeker, wij zien ook graag open sollicitaties tegemoet. De profielen die we schetsen in onze vacatures zijn het type waar we zelf actief naar op zoek zijn. Dit neemt niet weg dat we ook openstaan voor andere profielen, we kijken altijd graag of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat je een technicus bent met 5+ jaar ervaring in de wereld van softwareontwikkeling. Dus, ben jij bijvoorbeeld een goede QA-engineer, DevOps engineer of zit je op het snijvlak van data en development? Dan zien we ook jouw sollicitatie graag tegemoet. Kijk bij onze vacatures onder ‘Open sollicitaties’.  

Overige vragen

We organiseren ieder jaar sowieso onze Giant Fox Heidagen. Deze staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling, samen brainstormen over Giant Fox en natuurlijk een hoop gezelligheid met het team. Daarnaast organiseren we eens in de zoveel tijd een leuke activiteit voor alle GIANTS en hebben we onze (half)jaarlijkse vergaderingen. Zelf houden we er niet van als iets een verplicht karakter heeft, dus als je hier geen fan van bent dan is dat ook prima. Voel je in ieder geval welkom om aan te sluiten, het wordt zeker gewaardeerd!  

Helaas niet. Eerlijk gezegd snappen we daar zelf ook niks van