Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Om het wat makkelijker te maken vind je hieronder ook antwoord op de vragen die we regelmatig voorbij zien komen.

Werken bij Giant Fox

De projecten die je doet zijn gebaseerd op jouw voorkeuren, en liggen altijd binnen jouw technisch expertise of ervaring. Dit kan dus voor iedere GIANT verschillen. Als je bijvoorbeeld bepaalde zaken binnen jouw vakgebied interessant vindt, je de reistijd wilt beperken/veel thuis wilt werken of een voorkeur hebt voor een bepaalde sector/type organisatie, dan nemen wij dat mee. Mochten we denken dat jouw eisenlijst niet (vaak) haalbaar is, dan zijn we daar ook eerlijk in. Als je niet helemaal weet wat je zoekt dan denken we natuurlijk graag met je mee! 

Als we met jouw voorkeuren aan de slag zijn gegaan, leggen we je een aantal opties voor. Hier kun je dan vervolgens zelf een keuze in maken; de ene opdracht is misschien interessanter, maar de ander heeft weer een hoger uurtarief en minder reistijd. Zo krijg je zelf controle over de projecten die je doet én de mogelijkheid om te kiezen wat voor jou belangrijk is.  

Afhankelijk van je opdracht werk je (gedeeltelijk) op locatie bij de klant en vanuit huis (of op een andere plek van jouw voorkeur, bijvoorbeeld een co-working space). 

We zijn een groot voorstander van remote werken. Helaas zijn we als softwareconsultant hierin ook afhankelijk van onze klanten. Daarom kunnen wij 100% remote werken niet garanderen. Als je een sterke voorkeur hebt voor thuiswerken dan nemen we dat natuurlijk wel mee tijdens het zoeken naar een geschikt project. Neem contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Daar hebben we een aantal redenen voor. Allereerst wonen onze consultants op uiteenlopende plekken in Nederland. Ze werken daarnaast ook overwegend thuis of bij de klant. Een groot kantoorpand huren op een dure locatie is daarom niet slim; het voegt voor ons bedrijf praktisch weinig toe, en je betaalt er als werknemer uiteindelijk indirect aan mee. We willen echter wel bereikbaar zijn; met werknemers in zowel de regio Eindhoven als de Randstad is Geertruidenberg een mooie middenweg. Zo kunnen wij relatief gemakkelijk naar iedereen toekomen, en andersom. De deur staat bij ons dus nog steeds altijd open voor een bakkie koffie of thee.  

Precies zoals jij wilt! Doorgroeien op het gebied van cloud-development, bepaalde opleidingstrajecten/trainingen volgen of werken aan je persoonlijke vaardigheden; jij verzint het, wij regelen het. Natuurlijk helpen we je ook graag met het maken van keuzes voor je professionele en/of persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en steeds uitdagendere opdrachten oppakken.  

Giant Fox richt zich op developers die juist graag willen doorgroeien op technisch vlak; zowel qua kennis als in salaris. Wanneer je een echte managementrol ambieert ben je bij ons dus niet aan het juiste adres.  

Het model, arbeidsvoorwaarden en salaris

Laten we eerst even een paar zaken op een rij zetten:

 • Je bent in vaste dienst van Giant Fox; dus je krijgt altijd je vaste salaris.
  • Ook bij ziekte, geen opdracht etc.
 • Wij regelen je opdracht, dat is onze verantwoordelijkheid.
  • Heb je geen opdracht, dan kan je thuis gaan hobbyen of toch die ene cursus doen waarvoor je nooit tijd had😉
 • Wij regelen alle financiële zaken voor je, jij hoeft je nergens zorgen over te maken.
  • Hierbij hebben we hulp van onze accountant, belastingadviseur, pensioenadviseur; voldoende expertise dus.
  • Alle zaken zoals pensioen, verzekeringen, leasewagens/fietsen etc vallen hier natuurlijk ook onder.
 • Jij doet gewoon je werk (natuurlijk met veel plezier).
  • Oh ja, en je geeft 1x in de maand door hoeveel uur je hebt gemaakt.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Als GIANT kies je zelf een basissalaris; dit ontvang je iedere maand. Dit salaris kun je kiezen op basis van een realistisch berekening van je uurtarief en het gemiddelde aantal uren op jaarbasis. Hierin werken we niet met trappen, tredes, matrixen of andere vakjes die op een HR afdeling worden bedacht.

Heb je toch een iets te laag salaris gekozen? Dan kan je je salaris altijd later aanpassen. Echter zien we vaker dat de salarissen naar beneden worden bijgesteld in de loop van de jaren... Waarom? Zo gaat er meer geld naar je bonuspot. Met een grotere bonuspot kun je flink investeren in je arbeidsvoorwaarden wat fiscaal erg voordelig is.  Zo krijg je relatief veel waarde voor je bruto inkomen. En je als je niet opmaakt krijg je aan het einde van het jaar een grote bonus uitgekeerd, ook niet verkeerd toch?

Wat gaat er naar Giant Fox?

Van het totale inkomen (uurtarief+aantal uur) gaat een gedeelte naar Giant Fox: wij moeten ook de koffiecupjes op kantoor kunnen betalen. Standaard is dit 10% van je uurtarief + een variabel gedeelte gebaseerd op je maandsalaris (1/3 maandsalaris om precies te zijn).

Waarom werkt dit zo? Wanneer een GIANT een hoger vast salaris heeft, neemt het risico voor ons ook toe; we moeten dit hoge vaste salaris altijd doorbetalen, óók als je op dat moment geen opdracht hebt of ziek bent. Vandaar dat we een gedeelte van onze marge koppelen aan de hoogte van het door jou gekozen salaris. Gek genoeg houd je dus ook méér bruto inkomen over wanneer je een lager salaris kiest; er gaat dan ook relatief minder geld naar Giant Fox. Snap je 'm nog?

Neem voor meer informatie een kijkje op onze 'Werken bij' pagina.

Soms krijgen we de vraag wat het addertje onder het gras is; zelf je salaris kiezen kán toch helemaal niet? Nou, dat kan bij ons dus wel. Wat wij echter niet kunnen is gratis geld printen en dit weggeven aan onze developers; anders waren we natuurlijk allemaal rijker dan Jeff Bezos geweest. De schoorsteen van Giant Fox moet daarnaast ook roken; zo blijven we als bedrijf stabiel én kunnen we ons blijven ontwikkelen. Je salaris kies je daarom op basis van het geld dat binnenkomt, min onze bedrijfsmarge. Maak je geen zorgen, er blijft meer dan genoeg over voor jou. Bij ons gaat het geld namelijk niet naar een dikke auto voor de baas en de managers. 😊 

Heb je even? 😉

 • Beter aan te passen naar jouw persoonlijke situatie en meer flexibiliteit wat je met je inkomen doet. Het ene jaar een hoog basissalaris en het andere jaar meer investeren in je opleiding of 50 vakantiedagen opnemen? Alles kan worden aangepast aan jouw persoonlijke situatie.
 • Bij de meeste midlancers ontvang je 70% van je uurtarief. Bij Giant Fox schommelt dit tussen de 60%-80%, afhankelijk van de keuzes die je maakt.
 • Hogere netto-inkomsten door een budget voor arbeidsvoorwaarden. Je bonus wordt niet standaard netto uitgekeerd; er wordt gekeken welke kosten zakelijk gemaakt kunnen worden. Waarom een auto private leasen als het ook via de zaak kan? En je extra monitor plus gepersonaliseerde ergonomische bureaustoel zijn ook zakelijke uitgaves. Wij zorgen dat je het maximale kunt halen uit jouw inkomen.
 • Eerlijke inschatting van projecten en tarieven. Veel midlance-partijen rekenen een (te) hoog uurtarief en veel uren. Dit betekent dat je in de praktijk vaak bedrogen uitkomt. Wij blazen onze schattingen niet op. Wanneer de inkomsten hoger uitkomen dan verwacht pluk jij hier ook de vruchten van.
 • We kijken eerlijk naar je ontwikkeling; we zullen je nooit een kant opduwen, maar we houden je wel een spiegel voor.

Ja, onze flexibiliteit wordt alleen begrenst door de mogelijkheden van de belastingdienst en je bonuspot. Iedereen is uniek en kan daarom keuzes maken wat voor hem of haar van toepassing is. Dat begint met de voorkeur van laptop; Apple, Windows of Linux tot aan vervoer via (elektrische) fiets tot leasewagen en alles er tussen in. Denk bijvoorbeeld ook aan hoe jij je wilt ontwikkelen door cursussen, congressen of zelfstudie.

Jij bent uniek. Zie ons daarom als een schoenmaker waar je je eigen customizable sneaker kan bestellen; wij verzorgen de basis en staan garant voor de kwaliteit, en samen doen we het ontwerp. We hebben verschillende templates beschikbaar, maar je kan natuurlijk ook zelf helemaal los gaan.

Is echt alles helemaal flexibel? Er is één arbeidsvoorwaarde die niet vrijblijvend is: je moet namelijk meedoen met onze flexibele pensioenregeling. Hiervoor leg je minstens 1% van de inkomsten in. Dit kan je wel verhogen maar niet verlagen. Op je oude dag ben je ons er dankbaar voor😉

Solliciteren bij Giant Fox

Eerst hebben we een á twee korte kennismakingsgesprekken om te kijken of er een mogelijke klik is; pas jij bij Giant Fox en past Giant Fox ook bij jou? Hierna maak je een programmeertest; deze duurt 2 tot 3 uur en is bedoeld om een beeld te krijgen van je technische vaardigheden. Deze kun je thuis maken op een moment dat het voor jou uitkomt. Het resultaat van deze test bespreken we vervolgens samen. Als dit allemaal oké is en we besluiten dat beiden dat we door willen met elkaar, dan bieden we je gelijk een vast contract aan.

 

Jazeker, wij zien ook graag open sollicitaties tegemoet. De profielen die we schetsen in onze vacatures zijn het type waar we zelf actief naar op zoek zijn. Dit neemt niet weg dat we ook openstaan voor andere profielen, we kijken altijd graag of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat je een technicus bent met 5+ jaar ervaring in de wereld van softwareontwikkeling. Dus, ben jij bijvoorbeeld een goede QA-engineer, DevOps engineer of zit je op het snijvlak van data en development? Dan zien we ook jouw sollicitatie graag tegemoet. Kijk bij onze vacatures onder ‘Open sollicitaties’.  

Overige vragen

We organiseren ieder jaar sowieso onze Giant Fox Heidagen. Deze staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling, samen brainstormen over Giant Fox en natuurlijk een hoop gezelligheid met het team. Daarnaast organiseren we eens in de zoveel tijd een leuke activiteit voor alle GIANTS en hebben we onze (half)jaarlijkse vergaderingen. Zelf houden we er niet van als iets een verplicht karakter heeft, dus als je hier geen fan van bent dan is dat ook prima. Voel je in ieder geval welkom om aan te sluiten, het wordt zeker gewaardeerd!  

Helaas niet. Eerlijk gezegd snappen we daar zelf ook niks van.